De dakdrager
Door: Etienne van den berg
Blijf op de hoogte en volg Etienne & Pascal
04 Januari 2009 | Nederland, Schinnen
In de kerstvakantie zijn Pascal en ik goed gevorderd met de voorbereidingen aan onze auto.
Na goed overleg met de sponsor van de auto hebben we toch besloten een dakdrager op de auto te maken.
Aangezien deze niet origineel zo sterk te verkrijgen zijn ben ik er zelf een in elkaar gaan lassen. Het heeft me 3 dagen werk gekost maar het was het wel waard uiteindelijk, maakt er een hele andere en stoerdere auto van precies zoals wij dat willen. Ook hebben we nu voldoende ruimte om de reserve wielen kwijt te komen en het aggregaat met de extra verlichting voor en de werklamp achter.
Voor de veiligheid en de stevigheid voor de bevestiging van de dakdrager waren we genoodzaakt het plafon bekleding eruit te halen en het dak extra te verstevigen met metalen staven zodat het stevig genoeg is om de reis te overleven.
Verder hebben we de bus nog een kleine beurt gegeven, de oliën vervangen en alle smeerpunten op het onderstel nagelopen, en natuurlijk de bougies vervangen en 1 bougie kabel die gesneuveld was bij de demontage. Ik heb ook nog de voorkant 4 cm verhoogd om iets meer bodem vrijheid te krijgen voor in het terrein.
Pascal heeft het bakkie ingebouwd, de antenne op het dak bevestigd en voor de microfoon een mooie houden gemaakt. En niet te vergeten op de auto een mooie indeling gemaakt zodat alle sponsors een goede plek krijgen op onze auto. Voor al die extra opties en verlichting moeten we natuurlijk wel voldoende stroom hebben, daarom heb ik nog een extra accu ingebouwd die wordt opgeladen tijdens het rijden maar als de auto niet op contact staat de startaccu van de auto zelf niet leeg trekt zodat we altijd voldoende stroom hebben om de auto te kunnen starten.
Voor als we in het zand aan het spelen zijn maar er niet meer zo gemakkelijk uit komen hebben we van verschillende vloermatten zandmatten gemaakt die we gemakkelijk kunnen bevestigen aan de dakdrager we hebben nog een hoop andere kleine dingen gemaakt die ik zo niet allemaal meer weet maar vast en zeker een mooie bijdragen zullen zijn aan de auto en de reis die wij gaan maken
Groeten Etienne
08 Februari 2009 - 18:54
Mama / Marjo:
gelezen dat jullie goed zijn aangekomen. Dag 1 zit er al weer bijna op.
Thierry, Serina,Jos, Marlies, papa en ik net naar de chinees geweest.
Veel succes verder en slaap lekker.
kus