stage in gambia - Reisverslag uit Schinnen, Nederland van Etienne & Pascal Berg / Hochstenbach - WaarBenJij.nu stage in gambia - Reisverslag uit Schinnen, Nederland van Etienne & Pascal Berg / Hochstenbach - WaarBenJij.nu

stage in gambia

Door: Etienne van den berg

Blijf op de hoogte en volg Etienne & Pascal

19 December 2008 | Nederland, Schinnen

Stageplan in Gambia
De stage in het gebeid gambia.

Wat zijn wij van plan daar te gaan doen?

Het is een school waar ze bijna niets hebben en ze voor het eerst hulp krijgen van de stichting Go for Africa. Je kunt dus zeggen dat we daar pioniers werk gaan doen wat Pascal en ik erg leuk vinden, hiermee kunnen wij echt onze eigen stempel zetten op dit project.

De voorbereidingen die wij nu treffen voor het project daar zijn in volle gang.
Na het een en ander overlegt te hebben met de leraren en leiding op school hebben ze besloten dat Pascal en ik een aantal spullen van school meekrijgen om te gebruiken daar.
De spullen die we meekrijgen zijn 2 lopende motoren, 2 niet lopende motoren, 2 versnellingsbakken,
1 dieselmotor om bijv. een generator op te laten draaien, verschillende gereedschappen, 2 accu’s, 4 lege gereedschapskisten, verschillende borden met afbeeldingen van opengewerkte onderdelen.
Al deze materialen zullen met de container naar Africa worden verscheept en als wij daar aankomen zullen we deze spullen naar de betreffende scholen aldaar brengen en gebruiken als lesmateriaal.
Tijdens onze praktijk lessen hebben wij de tijd gekregen om de materialen die wij van school gekregen hebben klaar te maken voor transport en als lesmodellen daar.
Verschillende klasgenoten die niet mee gaan naar Africa hebben ons daar ook mee geholpen en op deze manier hun bijdrage geleverd aan dit project.

Wat wij van plan zijn te gaan doen op de scholen daar:

Pascal en ik vinden het belangrijk om de scholieren die wij gaan onderwijzen daar de basiskennis van de autotechniek te gaan bijbrengen. Deze keuze hebben wij gemaakt omdat zoals eerder vermeld ze daar nog maar weinig kennis hebben en dit de eerste keer is dat er hulp komt van de stichting uit.
Deze basiskennis willen wij gaan overbrengen door middel van lesmodellen die wij meebrengen vanuit Nederland en de verschillende opdrachten die wij daarbij gemaakt hebben. Per school zullen wij 1 lopende motor, 1 niet lopende motor, 1 versnellingsbak en verschillende lesmodellen meebrengen.

De lopende motoren zullen wij gebruiken om de leerlingen daar storingen te laten zoeken aan bijv. het elektrische systeem maar ook andere systemen die nodig zijn om een motor te laten draaien.
De niet lopende motoren zullen we gaan gebruiken om te laten zien hoe een motor in elkaar zit en hoe het werkt. Deze zullen wij in de project duur met de leerlingen uit elkaar schroeven en ook weer in elkaar zetten, afhankelijk van hoelang dit duurt en het aantal leerlingen kunnen we deze opdrachten ook tegelijkertijd doen en twee groepen maken en na afronden de groepen ruilen.
Met de versnellingsbakken die wij meenemen zijn wij hetzelfde van plan als de motoren, alleen is het afwachten of zei hiervoor al voldoende kennis bezitten en of dit haalbaar is in de tijd die wij krijgen aldaar.
Ook willen we ze leren hoe je onderhoud verricht aan een auto zodat zei zelf de kennis hebben om deze praktische dingen uit te voeren aan de auto’s daar en misschien zelfs geld mee kunnen verdienen voor de school.

Etienne & Pascal

Hallo Allemaal :) Welkom op de site van Etienne en Pascal ook wel de Desert Barons ! Wij zitten op het arcuscollege in Heerlen. Daar volgen wij de opleiding commercieel bedrijfsleider/ondernemer kleinbedrijf in de motorvoertuigen techniek. We zitten nu in het 4de en laatste jaar. En op deze site zullen wij gaan bijhouden wat onze ervaringen zijn tijdens de afstudeerstage in Africa. In Africa zullen wij les gaan geven op twee scholen één in Gambia en de andere in Senegal, de bokaloha en de baila die op vmbo en mbo niveau zitten. op deze scholen zullen wij technies onderwijs gaan verlenen in de richting motorvoertuigen en algemene technise kennis. Deze stage en de reis doen wij geheel van de sponsoring die wij ontvangen van familie, vrienden en bedrijven die een financiele bijdrage leveren. Op de site www.arcusgoesforafrica.nl staat meer informatie over ons en ook de sponsoren die we tot nu toe hebben. Kijk gerust rondt op deze site en als je het leuk vindt laat je een berichtje achter. Etienne & Pascal

Actief sinds 15 Okt. 2008
Totaal aantal bezoekers 31918